
به گزارش پايگاه خبري توار به نقل از روابط عمومي استانداري كرمان، سفر این هفته استاندارکرمان به تهران با خبرهای خوب همراه بود از جمله:
? امضای تفاهم نامه ۳۰میلیارد تومانی بین استاندار کرمان و رئیس سازمان زمین شناسی
?دیدار و گفتگوی استاندار با نمایندگان استان در مجلستفاهم در خصوص سرمایه گذاری یک میلیارد دلاری سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح در استان
? برگزاری نشست انجمن حمایت از توسعه استان و حمایت بانک توسعه تعاون از طرح های اشتغالزای استان
توسعه متوازن از برنامه های اصلی دکترفدائی است که با سرمایه گذاری های جدید، شتاب می گیرد.
توسعه متوازن استان كرمان همواره يكي از شعارهاي هميشگي مديران استاني در كرمان بوده است اما در عمل ما شاهد تغييرات چنداني از نظر توسعه اي در جنوب كرمان نيستيم و در يك مقايسه ي كوچك مي توان تفاوت اساسي در خصوص توسعه همه جانبه ي شمال و جنوب استان مشاهده نمود.
در هر حال اين موضوع از دوحالت خارج نيست !
يا مديران دولتي و نمايندگان جنوب توانايي لازم جهت احقاق حق حوزه تحت مديريت خود را ندارند كه اين نشان از ناكارآمدي ايشان است ، كه از قدرت لابي و چانه زني بالايي برخوردار نيستند يا اينكه مديران استاني شناخت چنداني از مسائل و مشكلات حوزه جنوب كرمان ندارند و در تقسيم بودجه به شمال و جنوب به يك چشم نگاه نمي كنند !
چطور شهرهايي مثل سيرجان و رفسنجان و زرند داراي كارخانه هايي با توليدات و سوددهي و اشتغالزايي بالا هستند اما براي راه اندازي يك معدن در جنوب كرمان بايد سالها يك نماينده در وزارتخانه ها و ادارات كل دوندگي كند تا راه دسترسي مناسب و آب و برق آنجا را تامين كند كه سرمايه گذار تشويق شود كه آن را با هزار منت راه اندازي كند بعد با خام فروشي خود را ميلياردر كند و دست آخر حقوق كارگران را هم با هزار بهانه نپردازد !؟
انصافا از نظر ظرفيت و پتانسيل در حوزه ي صنعتي، معدني و نيز نيروي انساني جنوب كرمان چيزي كمتر از شهرهاي ياد شده ندارد اما متاسفانه عدم توجه به زيرساختها در سالهاي گذشته ، مُهر محروميت بر پيشاني جنوب كرمان خورده و اين مهر، خودباوري را در ميان مردمان ما از بين برده است !
اكنون كه جناب استاندار مجدد شعار توسعه متوازن را مطرح نموده اند ،جا دارد كه اين شعار را عملي نمايند و اگر در سالهاي گذشته نتوانسته اند به آن جامه ي عمل بپوشانند با آسيب شناسي آن، نقاط ضعف را برطرف كرده و توسعه متوازن را به صورت جدي در استان و بخصوص جنوب كرمان عملياتي نمايند.
اين امر ميسر نيست مگر با تغيير ديدگاه مديران استاني نسبت به جنوب كرمان و نيز انتصاب و استفاده از مديران اجرايي كارآمد ،شايسته و توانمند و متخصص و بدور از جناح بازي و رانت سياسي، كه بتوانند با برنامه مدون و متناسب ، نسبت به اجراي برنامه ها و اسناد بالادستي توسعه اقدام نمايند.
اين نكته را مد نظر داشته باشيد كه اگر قرار بر تغيير مديري اجرايي در سطح مديران كل يا مديران اجرايي شهرستاني داريد مديري را انتخاب كنيد كه يك برنامه مدون و قابل اجرا و نه شعاري ! براي توسعه حوزه تحت تصدي خود داشته باشد . و به صرف معرفي از سوي فلان شخص و فلان نماينده و غيره … اكتفا نكنيد .
از نمايندگان محترم مجلس در جنوب كرمان هم خواستاريم از نيروهاي بومي با شرايط پيش گفته حمايت نمايند و صرف همراهي فرد مورد نظر در انتخابات را ملاك قرار ندهند .
به نظر نگارنده اگر تغييري در سطح مديران صورت گيرد و مديري كه برنامه مشخص (نوشته شده) براي توسعه حوزه خود نداشته باشد و از سوي استاندار و نماينده حمايت شود ، دور باطل عدم توسعه در جنوب كرمان همچنان پابرجا خواهد ماند و در بر همان پاشنه خواهد چرخيد .